BLOGI

Kuntotarkastus pähkinänkuoressa

Kuntotarkastus blogikirjoituksen kuva autokorjaamo hämeenlinna autoliike autokauppa koiviston autotalo

KUNTOTARKASTUS KOIVISTON AUTOTALOLLA.

Kuntotarkastus on välttämätön osa käytetyn auton kauppaa.

Kaupankäynti on huoletonta, kun auton tekninen ja optinen kunto on kattavasti tiedossa ja mahdolliset viat korjattu.

Tässä artikkelissa haluamme valottaa mitä meidän kuntotarkastukseen sisältyy, minkälaisia vikoja usein löydetään sekä miten niitä voi ennaltaehkäistä.

MITÄ KUNTOTARKASTUS PITÄÄ SISÄLLÄÄN?

Kuntotarkastus on prosessi, joka suoritetaan kun auto tulee liikkeeseemme sisään. Kuntotarkastus suoritetaan kaikkiin niin vaihdossa kuin ostossa tulleisiin autoihin. Kuntotarkastus pitää sisällään teknillisen ja optisen tarkastuksen sekä huoltohistoria tutkimisen.

Tekninen tarkastus pitää sisällään: Koeajo, Varusteiden testaus, Vuotojen ja välysten tarkastus sekä vikamuistin lukeminen kahteen kertaan – ennen ja jälkeen koeajon.

Optisella tarkastuksella tarkoitetaan auton kaikkien pintojen tarkastuksia, kuten maalipinnat, tuulilasi sekä sisätilan verhoilut.

MINKÄLAISIA VIKOJA KUNTOTARKASTUKSESSA YLEENSÄ HAVAITAAN?

Tavallisesti kuntotarkastuksessa voidaan löytää laidasta laitaan vikoja tai puutteita. Riippuu tietenkin auton iästä ja kilometreistä. Välillä vähän ajetussa uudehkossa autossa saattaa olla jo penkin reuna rikki tai kytkin kulunut lähes loppuun. Kun taas jostain 300tkm ajetusta autosta ei löydetä mitään vikaa. Tavallisesti autoissa määrä-aikaishuolto on ajankohtainen, katsastus pian edessä, nastarenkaiden nastat irronnut ja tuulilasi halki. > tällainen on usein Etelä-Suomalainen kymmenisen vuotta vanha auto mikä tullaan liikkeeseen vaihtamaan.

KOLME VINKKIÄ AUTOILIJALLE

Jos olet kiinnostunut pirssisi huolenpidosta:

– Pidä matala kynnys käydä luetuttamassa vikakoodit jos tuntuu, että autosi on temppuillut.

– Aja hyvillä renkailla ja käytä autoa pajalla tai katsastuskonttorilla tsekkauksessa – jos alustasta kuuluu ylimääräisiä ääniä.

– Pidä maalipinnat ja sisäverhoilut hyvänä, kaikki osaa pestä ja vahata auton, kun tsekkaa videon miten se tehdään – tai maksa jollekkin muutama kymppi.

KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA

Voit jättää kysymyksesi aiheesta joko sähköpostilla miikka@koivistonautotalo.fi tai olla yhteydessä somekanavissamme. Facebook & Instagram

Vastaamme sinulle henkilökohtaisesti ja jaamme usein kysytyt kysymykset blogin jatkoksi. Emme paljasta kysymysten esittäjien henkilötietoja.